RAGOUT SOJOWE Z MAKARONEM I LEŚNYMI GRZYBAMI
1 PORCJA
firmy TREK'N EAT
Grzybowe ragout - prawdziwa uczta dla podniebienia!
Danie dla miłośników grzybów, którzy nie mają czasu na ich zbieranie. Przepyszne danie jest gotowe już w kilka minut. To połączenie aromatycznych leśnych grzybów z sycącą soją i makaronem z pewnością zaspokoi apetyt.
Opis:
Średnia wartość odżywcza na 100 g suchego produktu:
Składniki: makaron [(50%), pszenica durum, białka jaj, sól], 16% soja, tłuszcz roślinny, laktoza, całe ziarna pszenicy, mąka, sól, śmietana, por, skrobia modyfikowana, marchewka, 1,5% kapelusze grzybów, białka mleka, ekstrakt drożdżowy, pomidory, środek zagęszczający, mąka, przyprawy, proszek borowikami, maltodekstryna, aromat (z selera), środek zakwaszający: kwas cytrynowy, proszek z drożdży, cukier, sos sojowy (soja, pszenica, sól kuchenna), karmel.
Przyrządzanie: zawartość wmieszać do 650 ml wrzącej wody i pozostawić do napęcznienia przez ok. 8 minut.
Informacja dla alergików.
Produkt zawiera: gluten, jaja, soję, mleko, laktozę, seler.
W celu zapewnienia trwałości produkt zapakowany próżniowo.
Nowe pojedyńcze porcje Trek'N Eat to do 50% więcej posiłku w jednym opakowaniu. Dzięki temu otrzymujesz największe porcje na rynku w najlepszej cenie
Liofilizacja
Proces liofilizacji, to łagodny, ale i technicznie zaawansowany proces odwadniania żywności nie powoduje utraty składników odżywczych. Gotowe dania są zamrażane do temperatury -50 st.C, a następnie powstałe kryształki lodu poddawane są łagodnej, choć technicznie zaawansowanej sublimacji. Polega ona na tym, że kryształki lodu są zmieniane w parę wodną z pominięciem stanu ciekłego. W taki sposób woda znajdująca się w pokarmach zostaje wymrożona. Na końcu żywność zostaje dosuszona, przez podgrzanie do temperatury 40-50 st. C. Dzięki temu powstaje produkt o wilgotności 1-2%.
Żywność liofilizowana różni się od tradycyjnych dań gotowych przede wszystkim wysoką zawartością składników odżywczych, witamin i minerałów. Poza tym, przy jej produkcji używa się mniej dodatków smakowych i zapachowych, przez co liofilizaty o wiele bardziej przypominają smakiem prawdziwe dania domowe. Posiłki te są także bardziej kaloryczne i świetnie uzupełniają wydatki energetyczne. Szczelne opakowanie pozwala na zabieranie jej zarówno do amazońskiej dżungli, jak i na trekking w Himalaje.
Zalety żywności liofilizowanej:
Tego rodzaju żywność stworzona została głównie z myślą o kosmonautach po to, aby zminimalizować wagę, usprawnić szybkość przygotowania posiłków, a także zmniejszyć częstotliwość odwiedzania toalety. Dzisiaj liofilizaty są z powodzeniem stosowane przez himalaistów, ale także osoby uprawiające trekking, biorące udział w rowerowych wyprawach, spływach kajakowych, rejsach i wielu innych formach aktywności, w których mamy do czynienia z dużym wysiłkiem fizycznym trwającym w czasie. Żywność ta świetnie uzupełnia niedobory nie tylko energii, ale i wartości odżywczych.
Trek'n Eat jest liderem na europejskim rynku żywności ekspedycyjnej i turystycznej. W 2004 roku weszła w skład grupy Katadyn - specjalisty w produkcji specjalistycznego sprzętu outdoorowego. Firma oferuje bardzo szeroki zakres żywności liofilizowanej: od pojedynczych składników i dodatków, poprzez przekąski i zupy, aż po doskonałe w smaku dania główne. Dla koneserów produkuje nawet czerwone wino w formie liofilizowanego proszku. Cała żywność Trek'n eat spełnia najwyższe normy jakościowe.
Bądź pierwszy który wyrazi swoją opinię o produkcie. Podziel się swoimi uwagami, pomóż innym w zakupie.