Liofilizowane danie węgierskie z wołowiną i makaronem 1porcja Trek'n'Eat

Liofilizowane danie węgierskie z wołowiną i makaronem 1porcja Trek'n'Eat

(0 opinii)
Produkt niedostępny.
Brak informacji o dostępności.
.

DANIE WĘGIERSKIE Z WOŁOWINĄ I MAKARONEM

1 PORCJA

marki TREK'N'EAT

Pożywne danie dodaje energii w podróży!

Danie węgierskie z wołowiną i  makaronem. Po takie połączenie dobrze przyprawionej wołowiny i makaronu warto sięgnąć zawsze wtedy, gdy zmęczone ciało domaga się wartości odżywczych i regeneracji, a pogoda nie rozpieszcza. Przygotowanie, jak w przypadku wszystkich produktów Trek'n Eat, jest banalnie łatwe i zajmuje tylko parę chwil.

Opis:Liofilizowane danie węgierskie z wołowiną i makaronem 1porcja Trek'n'Eat

  • waga netto: 160 g
  • ilość wody: 490 ml
  • waga po przygotowaniu: 650 g
  • nowa większa porcja

Średnia wartość odżywcza na 100 g suchego produktu:

  • kalorie: 635 kcal
  • białko: 15,0 g
  • węglowodany: 52,0 g
  • tłuszcz: 14,0 g
 
 
 
 

Skład: makaron [(50%), grysik pszenny, białko, sól], tłuszcz roślinny, wołowina (8%), skrobia, pomidory, papryka (3,5%), cebula, jodowana sól kuchenna, środek aromatyzujący (zawiera barwnik 150c i soję), przyprawy, ekstrakt mięsny, laktoza, przyprawy korzenne, dekstroza, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy i ekstrakt z papryki, zagęstnik: guma guar, maltodekstryna.

Mięso liofilizowane: 17,2 g (odpowiada ok. 88 g świeżego mięsa)

Sposób przygotowania: wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka, nie przekraczając zaznaczonej w nim linii (490ml), dokładnie wymieszać, woreczek zamknąć i pozostawić na 5 minut.

Informacja dla alergików.

Produkt zawiera laktozę i gluken

W celu zapewnienia trwałości produkt zapakowany próżniowo.

Technologie dla produktu:


	

	Nowe pojedyńcze porcje Trek'N Eat...

Nowe pojedyńcze porcje Trek'N Eat to do 50% więcej posiłku w jednym opakowaniu. Dzięki temu otrzymujesz największe porcje na rynku w najlepszej cenie

Liofilizacja

Proces liofilizacji, to łagodny, ale i technicznie zaawansowany proces odwadniania żywności nie powoduje utraty składników odżywczych. Gotowe dania są zamrażane do temperatury -50 st.C, a następnie powstałe kryształki lodu poddawane są łagodnej, choć technicznie zaawansowanej sublimacji. Polega ona na tym, że kryształki lodu są zmieniane w parę wodną z pominięciem stanu ciekłego. W taki sposób woda znajdująca się w pokarmach zostaje wymrożona. Na końcu żywność zostaje dosuszona, przez podgrzanie do temperatury 40-50 st. C. Dzięki temu powstaje produkt o wilgotności 1-2%.


	Liofilizacja

	Proces liofilizacji, to...

Żywność liofilizowana różni się od tradycyjnych dań gotowych przede wszystkim wysoką zawartością składników odżywczych, witamin i minerałów. Poza tym, przy jej produkcji używa się mniej dodatków smakowych i zapachowych, przez co liofilizaty o wiele bardziej przypominają smakiem prawdziwe dania domowe. Posiłki te są także bardziej kaloryczne i świetnie uzupełniają wydatki energetyczne. Szczelne opakowanie pozwala na zabieranie jej zarówno do amazońskiej dżungli, jak i na trekking w Himalaje.


	Liofilizacja

	Proces liofilizacji, to...

Zalety żywności liofilizowanej:

  • w 90% zachowują kształt, barwę i aromat, witaminy i wartości odżywcze
  • proces liofilizacji skutecznie usuwa większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych
  • brak wody w produkcie zabezpiecza przed psuciem się
  • brak konserwantów
  • oszczędność wody i gazu - do przygotowania jest potrzebna niewielka ilość wrzątku
  • szybkie przygotowanie - kilka minut

	Liofilizacja

	Proces liofilizacji, to...

Tego rodzaju żywność stworzona została głównie z myślą o kosmonautach po to, aby zminimalizować wagę, usprawnić szybkość przygotowania posiłków, a także zmniejszyć częstotliwość odwiedzania toalety. Dzisiaj liofilizaty są z powodzeniem stosowane przez himalaistów, ale także osoby uprawiające trekking, biorące udział w rowerowych wyprawach, spływach kajakowych, rejsach i wielu innych formach aktywności, w których mamy do czynienia z dużym wysiłkiem fizycznym trwającym w czasie. Żywność ta świetnie uzupełnia niedobory nie tylko energii, ale i wartości odżywczych.

Trek'n Eat jest liderem na europejskim rynku żywności ekspedycyjnej i turystycznej. W 2004 roku weszła w skład grupy Katadyn - specjalisty w produkcji specjalistycznego sprzętu outdoorowego. Firma oferuje bardzo szeroki zakres żywności liofilizowanej: od pojedynczych składników i dodatków, poprzez przekąski i zupy, aż po doskonałe w smaku dania główne. Dla koneserów produkuje nawet czerwone wino w formie liofilizowanego proszku. Cała żywność Trek'n eat spełnia najwyższe normy jakościowe.

KOD: 26628 8018565/4015753185658
W:0.30, P
Dodaj opinię
Brak opinii dla Liofilizowane danie węgierskie z wołowiną i makaronem 1porcja Trek'n'Eat.
Bądź pierwszy który wyrazi swoją opinię o produkcie. Podziel się swoimi uwagami, pomóż innym w zakupie.

Dodaj opinię

TAK NIE
Obsługa sklepu internetowego Asport.pl zastrzega sobie prawo do nie umieszczenia całości lub części opinii. W szczególności nie zostaną umieszczone opinie zawierające wulgaryzmy (art. 3 Ustawy o języku polskim z dnia 7 października 1999r.); obrażające osoby, narodowości, religie (art. 23 Kodeksu cywilnego oraz art. 194 - 196 Kodeksu karnego); zawierające informacje nie sprawdzone lub obarczające niesprawdzonymi zarzutami inne osoby (art. 23 Kodeksu cywilnego). Ponadto Asport.pl nie zamieszcza opinii, które zawierają linki do prywatnych stron www, zawierających dane osobowe, teleadresowe lub adresy mailowe, zawierających uwagi na temat sklepu Asport.pl.
stół z kawą 10
powodów dlaczego warto wybrać nas
  • Setki tysięcy pozytywnych opinii klientów na allegro, kilkadziesiąt na ceneo i innych portalach
  • Gwarancja bezpiecznych zakupów
  • 100 % satysfakcji albo zwrot pieniędzy
  • Darmowa dostawa
  • Rzetelność potwierdzona certyfikatami
  • Prestiżowe nagrody i wyróżnienia
  • Sprawdzone marki oraz bogata oferta
  • Polityka prywatności
  • Solidna firma
  • Profesjonalna obsługa, fachowa konsultacja
zobacz więcej
zobacz więcej